Zdravi obroci za decu

Deca obično ne vole da jedu voće i povrće. Poznato je da uvek odbijaju hranu koja nije zanimljiva na oko. Zbog toga vam dajemo ideje kako da vašoj deci učinite obroke i užine zanimljivim. Tako ćete olakšati sebi jer će vam se deca hraniti zdravije i nećete gledati suze tokom svakog zalogaja.

Evo nekoliko ideja za kombinovanje voća, povrća i zdravih namirnica za decu.

Prvi predlog je sladak. Potreban je ražani hleb, jedna banana, malo kikiriki putera da zavarate ukus banane i šaka grožđa ili nekog drugog bobičastog voća.

U drugom slučaju vam je potreban sir, paradajz, krastavac i ukoliko vam vreme dozvoljava testenina i malo pečuraka (što je poznato da deca ne vole uopšte).

images (3)large (7)

Deca vole da jedu brzu hranu? Da li je odlazak u Mek obavezan svakog vikenda? Sprečite to tako što ćete sami da napravite sendvič i dodajte zdrave sastojke po želji. Uštedećete novac pa umesto toga kupite deci loptu ili neku igračku. Evo jednog primera za zdrav sendvič.

images (2)

Najlakše za pripremu je voće. Potrebne su vam banane, mandarine i kivi. Napravite jednu palmu za sebe a drugu za svoje dete. Dete će jesti sve što i vi jedete.

large (6)

Ako vaše dete voli krompirice, prevarite ga tako što ćete sa krompirićima poslužiti piletinu iseckanu na sitne komade. Piletina je zdrava i može se kombinovati sa povrćem na razne načine. Dodajte i povrće u raznim bojama.

Imate probleme dok dete jede supicu? Evo rešenja za vas. Skuvajte supicu sa šargarepom. Puna je vitamina. Potrebno je unositi određenu količinu vitamnia C svakog dana. Napravite oblik srca i iseckajte na komade. Dodajte u supicu ili bilo koje drugo jelo. Preporučuje se sa pirinčem.

large

Grašak, boranija, spanac i tikvice su najteže za kombinovanje. Deca ne vole ove ukuse, ali možete da pobedite. Skuvajte grašak ili boraniju i samo poslužite ispod hleba na sledeći način. Začinite solju, ali pazite da ne preterate. Važno je da pravite društvo deci dok jedu ove obroke jer ćete ih na taj način zabavljati. Ako jedete isto što i oni, obrok će se brže završiti.

fun_food_for_kids

Odvojite vreme za svoju decu, naučite ih da zavole ukuse i hranite sezdravo zajedno sa njima. Budite kreativni i što je veoma važno, probudite kreativnost u vašoj deci.

Zabavljate se u kuhinji u slobodno vreme.

 

 

 

images (1)

 

Dragi roditelji, neophodno je da imate zdrave navike kako bi ih i vaša deca usvojila.

Potrudite se da i vaši obroci na poslu budi zdravi. Na poslu je najteže hraniti se zdravo. Zaobiđite pekare, makar svakog drugog dana. Neka vam užine budu voće i povrće, a ukoliko imate bleder u kući, napravite sebi jedan šejk svakog dana. Šejkovi su pokretači metabolizma i mogu da pomognu u sagorevanju kalorija. Metabolizam će raditi bolje, bićete zdraviji i obezbedićete dovoljan unos vitamina.