Jagode – 3 brza i laka recepta

Da bismo na najbolji način iskoristili jagode, najpre moramo znati koji plodovi su najbolji. Zato pri kupovini jagoda uvek birajte polodove srednje veličine, jer su oni najslađi! Plodovi intenzivno crvene boje čije peteljke nisu otklonjene, su najbolji! Najveće jagode obično nisu toliko sočne i slatke kao što se čini.

Drugi savet koji vam možemo dati je jednostavan- i već je bilo reči o tome perite voće par minuta pre nego što ćete ga koristiti. Ako ih operete i stavite u frižider, izgubiće svoj prirodni zaštitni sloj i posle ih možete samo baciti.

Treći savet se odnosi na zamrzavanje jagoda. Ukoliko želite da ih zamrznete, operite ih i stavite na poslužavnik da se osuše. Nakon što se osuše, stavite ih u zamrzivač, a kada se zamrznu- poprskajte ih limunovim sokom. Zašto limunovim sokom, pitate se. Limun će održati crvenu boju jagoda , a kada ih odmrznete, izgledaće sveže kao da ste ih upravo ubrali u bašti. Kada ih poprskate, stavite jagode u kesu i vratite u zamrzivač.

A sada slede naši omiljeni laki recepti sa jagodama!

Prvi recept je jako jednostavan, a mi ga predlažemo kao doručak ili užinu! Potrebne su vam samo jagode i jogurt, grčki ili običan. Ovo je ukusna, laka za pravljenje kombinacija, koja takođe ne opterećuje vas budžet. Dakle, operite jagode i dodajte ih u jogurt. Gotovo! Uvek možete dodati i kašiku, dve žitarica. Zaista preporučujemo ovo! Puno je vitamina, minerala, niskokalorično je, a zasitiće vas.

Sledeći lak recept je za koristan i osvežavajući napitak! Mi smo ga nazvali jednostavno limunada sa jagodama. Za ovaj napitak, za jednu osobu, će vam trebati jedan limun, nekoliko (5,6) jagoda, voda i blender. Staviti oprane jagode u blender, iscediti limun unutra i blendovati dok se ne dobije glatka masa. Sipajte u čašu i dodajte vodu. Ovo je neverovatno osvežavajuće, ukusno i dosta se razlikuje od obične limunade. Pa, zašto da ne probate?!

GFB_12_BRR10024_W1_SQ

Treći recept je takođe lak, a dobijena poslastica će se svima svideti, naročito deci!Ono što vam treba osim jagoda je čokolada, 1-2 kašike slatke pavlake, lešnici i bademi. Otopite čokoladu i umutite u nju slatku pavlaku. Operite i osušite jagode, a zatim jednu po jednu umačite u čokoladnu smesu, pa u izmrvljeni miks lešnika i badema. Ređajte ih na tanjir ili poslužavnik sa papirom za pečenje i stavite u frižider da se rashlade i da se čokolada učvrsti. Izgledaće primamljivo, a ukus će biti sjajan!

Jagode su jako lake za kombinovanje i uvek dodaju svežinu i pomalo tog slatko-kiselog ukusa u svaki recept. Isprobajte ove recepte i pišite nam kako vam se dopada dobijeno.