Pastrmka na dva načina

Pastrmku je moguće spremati na više načina, potrebno je samo malo kulinarskog umeća i jelo će oduševiti i vas i vaše ukućane ili prijatelje. Evo recepata za spremanje pastrmke.

1. Jedan od načina je prženje pastrmke sa dodatkom sosa.

Potrebno je:

large (3)

  • dve očišćene i sveže pastrmke
  • 150 gr maslina
  • dva čena belog luka
  • čaša belog vina
  • malo peršuna
  • so
  • brašno
  • ulje

Pastrmke je potrebno prvo posliti iznutra i ostaviti da odstoje nekoliko minuta. Pomešajte sitno iseckane masline i peršun i na kraju dodajte vino. Nakon toga pastrmku uvaljajte u brašno i stavite da se prži. Kada se isprži jedna strana, okrenite je na drugu stanu i dodajte sos. Neka se prži par minuta u sosu. Na kraju dodajte sitno iseckan beli luk. Uz pastrmku poslužiti bareni kropmir ili bareno povrće. Ne zaboravite i limun. Limun je poznat dodatak uz ribu.

2. Drugi način je pečenje pastrmke u rerni.

Ovaj način je lakši od prethodnog. Pastrmka peče u rerni i nema jakog mirisa kao tokom prženja.

Potrebno je:large (2)

  • dve očišćene i sveže pastrmke
  • čaša belog vina
  • prezla
  • pola limuna
  • so
  • brašno
  • ulje

 

Pastrmka se dobro posoli i uvalja u prezlu, zatim se poređa u pleh. Belo vina se sipa preko pastrmke i stavi u zagrejanu rernu. Na pola pečenja se sipa sok od limuna u pleh preko pastrmke. Servira se sa krompirom ili barenim povrćem.

Prijatno!