a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

Piletina sa limunom i bosiljkom – zdravi ražnjići!

Svežeg ukusa, laka za pripremu, puna proteina – ova večera ispunjava sve uslove zdravog obroka i razbija monotoniju pripreme belog mesa. Uz neki `zeleniš`, ovo je idealan obrok za posle treninga ili za lagani ručak. Naravno, tu je uvek i opcija služenja uz pirinač ili pečeni krompir ukoliko želite nešto obilniji obrok.

Kombinacija piletine i povrća je poprilično uobičajena, zato hajde da unesemo malo osveženja u način pripreme i ukus. Dodaćemo bosiljak, limun i senf, a čvrste sastojke ređati na štapić za ražnjiće.

Nutritivne vrednosti po porciji – 360 kalorija, ugljeni hidrati: 9 g, vlakna: 2 g, proteini: 41 g, masti: 17 g.

Biće vam potrebno:

  • 1/3 čaše maslinovog ulja
  • 3 kašike sveže isceđenog limunovog soka
  • 1 kašika sveže narendane limunove kore
  • 2 čena belog luka, sitno iseckano
  • 1 kašika dižon senfa
  • 1 i po kašičica soli
  • 3/4 kašičice crnog mlevenog bibera
  • 1/3 čaše svežeg, iseckanog bosiljka
  • 700 g očišćenih pilećih grudi isečenih na kockice (bez kožice)
  • 1 žuta ili crvena paprika isečena na komadiće od 1cm odokativno
  • 2 male tikvice, isečene po dužini, pa popreko na komadiće širine oko 0,5cm
  • 15ak čeri paradajza
  • 8 štapića za ražnjice

Priprema:

  1. U većoj činiji pomešajte ulje, limunov sok, limunovu koru, luk, senf, so, biber i bosiljak.Priprema
  2. U tu marinadu umešajte komadiće piletine, paprike, tikvice i paradjz. Pokriti činiju i staviti u frižider na 2 sata.
  3. Nakon sat i po, potopite štapiće u vodu na 30 minuta.
  4. U međuvremenu dobro zagrejte gril tiganj.
  5. Nanižite piletinu i povrće naizmenično na štapiće.
  6. Grilujte, povremeno okrećući dok se na piletini ne pojave jači tragovi gril tiganja, dakle, nekih 10ak minuta dok nije potpuno obrađena.

Trebalo bi da dobijete 4 porcije. Poslužiti odmah! A ko bi čekao na ovu zdravu poslasticu duže! Na ovaj način ćete učiniti kombinaciju piletine i povrća interesantnijom, a i dalje lakom za pripremu. Ražnjići ne moraju uvek biti sinonim za masnu i nezdravu hranu. Uživajte u novim ukusima bez griže savesti!