Maska za kosu – napravi sama

Napravite sami masku za vašu kosu. Probajte da na prirodan način date vašoj kosi sve potrebne vitamine i da je oporavite od hladnih dana i pripremite za sunce. Najbolje što možete da uradite je da na kosu nanesete jaje. Za normalan tip kose preporučuje se celo jaje, a za masnu kosu samo belance. Kada je u pitanju suva kosa ili suvi krajevi najbolje bi bilo da koristite samo žumance. Masku za kosu za normalnu i masnu kosu stavljajte jednom mesečno, a masku za suvu kosu možete da stavljate jednom nedeljno.

 

VIŠE: Prirodno protiv opadanja kose – 10 korisnih saveta

MASKA ZA KOSU OD JAJA

Umutite onoliko jaja koliko je potrebno vašoj kosi u zavisnosti od dužine. Jaje nanesite ravnomerno na vlažnu kosu i ostavite da stoji 15- 20 minuta. Ako imate oštećenu kosu, dodajte par kapi maslinovog ulja ili meda u masku. Maska se ispire hladnijom vodom a kosa se zatim pere šamponom koji redovno koristite. Jaje je rešenje za sve tipove kose, uverićete se sami. Napravite vašu omiljenu kupku, opustite se i nanesite masku. To je odličan način vraćanja energije telu i ujedno oporavka vaše kose. Vašem telu je potrebna svakodnevna nega.

MASKA ZA KOSU OD KOKOSOVOG ULJA

Promešajte jednu kašičicu meda i dve kašike kNatural-masks-for-dry-hairokosovog ulja. Mešajte smesu dok ne postane homogena, pa je nanesite na kosu. Izbegavajte nanošenje na koren kose. Ostavite masku da odstoji pola sata, pa isperite hladnijom vodom. Ova maska ima i predivan miris koji će se zadržati nakon ispiranja. Kokosovo ulje ima široku primenu kada je u pitanju nega. Vaša kosa će dobiti nov izgled i glatkoću. Oporavite kosu i uživajte u mirisima.

Zdravka je koristila maslinovo ulje u kombinaciji sa belancem, ali je ipak maska od kokosovog ulja imala bolji efekat i ostavila lepši miris na kosi. Izaberite ono što je vama potrebno, miris je manje bitan, ali je poželjan.

 

VIŠE: O kosi – 5 interesantnih činjenica