gubitak kose kod zena

Protiv opadanja kose prirodom – 10 korisnih saveta

Ne možete da priuštite skupe tretmane, ali ste zabrinuti zbog preteranog gubitka kose? Opadanje kose može biti jedan od većih razloga za opadanje samopouzdanja!

Naš trenutni način života čini nas još podložnijim problemima kao što je gubitak kose. Evo nekoliko saveta kako se boriti protiv opadanja kose prirodnim putem:

1.Masaža toplim uljem

Ugrejte ulje (po mogućstvu kokosovo ili bademovo) i polako masirajte skalp koristeći jagodice prstiju. To će vam povećati krvotok, ojačati koren i omekšati skalp.

2.Sok od luka

Usled velikih količina sumpora u sebi, luk pomaže u borbi protiv opadanja kose i pojačava cirkulaciju u korenu kose, oživljava koren i ublažava upale. Zbog antibakterijskih svojstava sok od luka ubija bakterije koje uzrokuju infekcije skalpa, i koje mogu dovesti do gubitka kose.

3.Sok od cvekle

Ovo je klasičan primer izreke “Priroda ima rešenje za sve probleme”. Ubacivanjem cvekle u svoju redovnu ishranu rešićete mnoge zdravstvene probleme, a jedan od njih je i problem sa preteranim opadanjem kose.

4.Tinktura od koprive

Kopriva osvežava koren i stimuliše rast novih vlasi. Takođe podstiče metabolizam, što u krajnjoj liniji dovodi do regeneracije kose. Samo nanesite tinkturu od koprive na kosu i primetićete promene!

5.Odmorite

Stres! Daily mail kaže da je ova reč od pet slova glavni uzrok najvećeg broja problema na koje nailazimo. Jedan od glavnih je gubitak kose. Ubacite neki vid relaksacije kao što je meditacija u svoju dnevnu rutinu i rešite se ovog zlikovca.

 

VIŠE: 5 interesantnih činjenica o kosi

 

6.Indijski ogrozd (Amla)

Da li postoji bolja biljka protiv opadanja kose od amle? Jedan od najistaknutijih uzročnika prerane ćelavosti je nedostatak vitamina C. Pošto je amla prebogata njime, ne postoji bolji način da dovedemo svoj organizam u balans.

7.Prirodne maske za kosu

Maske za kosu su smeše različitih sastojaka koji su dobri za kosu, no oni ne moraju uvek biti na hemijskoj bazi! Napravite sami svoje maske za kosu kod kuće koristeći prirodne sastojke kao što su banana, kokosovo ulje, maslinovo ulje i med. Portal Šminkerica kaže da bi maske za kosu trebalo nanositi barem svakog trećeg pranja. Rezultat je zagarantovan!

maska protiv opadanja kose

8.Lišće Neem-a

Neem je poznat po svojim medicinskim svojstvima i efektivan je u borbi protiv opadanja kose. Prokuvajte i iseckajte lišće neem-a tako da se pretvori u smesu nalik pasti, onda nakon pranja kose šamponom nanesite smesu na kosu. Isperite posle 30 minuta. Ponovite proces dva puta nedeljno i primetite promenu!

9.Aloe vera

Aloe vera sadrži enzime koji direktno utiču na rast zdrave kose. Nanošenjem soka ili gela od aloe na skalp, zajedno sa jednom kašičicom aloe vere na prazan stomak može podstaći rast nove i zdravije kose.

10.Pasta od belanceta i surutke

Možda zvuči kao najmanje privlačna metoda, ali belance i surutka su takođe poznati borci protiv opadanja kose. Odvojite belance iz dva jajeta u činiju i stavite dve supene kašike sveže surutke ili jogurta. Ovde možete dodati i prah neem-a i naneti na kosu.

Za više interesantnih sadržaja o kosi posetite našu fejsbuk stranicu Frizerija.