Brokoli kuvan na pari
Brokoli na pari kao dodatak obroku, kao salata, kao zdrava i korisna hrana. Obećavamo da će biti ukusno i lako za pripremu. Ovo je jelo koji vam predlažemo uz integralni pirinač, ćuretinu sa povrćem ili crni pasulj. Zašto brokoli? Sadrži duplo više vitamina C od pomorandže, odličan je antioksidans, bogat je vlaknima i ima preventivnu ulogu kod mnogih bolesti. Jača imunitet i sadrži ogroman broj sastojaka korisnih za naš organizam. Jednostavno, treba često konzumirati brokoli! Hajde da poradimo na tome.
Vreme pripreme sastojaka: 10 minuta; vreme pripreme jela: 4 minuta; broj porcija: 10.
Potrebno je:
- 900 grama brokolija
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1/2 kašike tucane paprike
- 1/2 kašike belog luka u prahu
- so i crni biber
- voda za parenje
- Opciono: 1 kašičica susamovog ulja
Priprema:
- Iseći stabljiku brokolija na štanglice, a brokoli rascepkati na cvetiće.
- Voda u šerpi/loncu neka proključa; brokoli stavite u posudu za kuvanje na pari, a tu posudu iznad ključale vode.
- Kuvajte brokoli na pari ne više od 4 minuta! Sklonite sa vreline i odmah polijte brokoli hladnom vodom da se ne bi i dalje kuvao.
- Ubacite brokoli u posudu sa svim ostalim sastojcima i dodajte so i biber prema ličnom ukusu.
Ovo je bio 4. recept koji vam predlažemo za planiranu pripremu obroka , a svakako ga možete kombinovati kako vi želite, jer brokoli je uvek dobrodošao!