Brokoli kuvan na pari

Brokoli na pari kao dodatak obroku, kao salata, kao zdrava i korisna hrana. Obećavamo da će biti ukusno i lako za pripremu. Ovo je jelo koji vam predlažemo uz integralni pirinač, ćuretinu sa povrćem ili crni pasulj. Zašto brokoli? Sadrži duplo više vitamina C od pomorandže, odličan je antioksidans, bogat je vlaknima i ima preventivnu ulogu kod mnogih bolesti. Jača imunitet i sadrži ogroman broj sastojaka korisnih za naš organizam. Jednostavno, treba često konzumirati brokoli! Hajde da poradimo na tome.

Vreme pripreme sastojaka: 10 minuta; vreme pripreme jela: 4 minuta; broj porcija: 10.

Potrebno je:

  • 900 grama brokolija
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1/2 kašike tucane paprike
  • 1/2 kašike belog luka u prahu
  • so i crni biber
  • voda za parenje
  • Opciono: 1 kašičica susamovog ulja

26602_285

Priprema:

  1. Iseći stabljiku brokolija na štanglice, a brokoli rascepkati na cvetiće.
  2. Voda u šerpi/loncu neka proključa; brokoli stavite u posudu za kuvanje na pari, a tu posudu iznad ključale vode.
  3. Kuvajte brokoli na pari ne više od 4 minuta! Sklonite sa vreline i odmah polijte brokoli hladnom vodom da se ne bi i dalje kuvao.
  4. Ubacite brokoli u posudu sa svim ostalim sastojcima i dodajte so i biber prema ličnom ukusu.

Ovo je bio 4. recept koji vam predlažemo za planiranu pripremu obroka , a svakako ga možete kombinovati kako vi želite, jer brokoli je uvek dobrodošao!