a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

Sotirana ćuretina sa paradajzom i korijanderom

Još jedan recept iz serije pripremanja obroka unapred. Ovoga puta obrok sadrži i meso i, naravno, povrće, pa se može kombinovati sa pirinčem iz ovog recepta, a može i poslužiti samostalno kao večera. Da pređemo na stvar!

Vreme pripreme sastojaka: 15 minuta; vreme pripreme jela: 15 minuta; broj porcija: 5.

Biće vam potrebno:

  • 1/2 kg mlevenog ćurećeg mesa (3% masti)
  • 1 kašika sitno seckanog belog luka
  • 1 čaša crnog/crvenog iseckanog luka
  • 1/2 čaše paradajza seckanog na kockice
  • 1/4 čaše seckanog lista korijandera
  • 1-2 kašike seckane meksičke ljute papričice (jalapeno pepper)
  • 1/2 kašike malsinovog ulja
  • kašičica tucane paprike
  • 1/2 kašičice kima
  • listići majčine dušice sa 2 grančice
  • so i biber

Priprema:

  1. Zagrejati tiganj na tihoj vatri; dodati ulje i propržiti beli luk dok ne poprimi zlatastu boju, ali nikako da zagori.
  2. Dodati luk, paradajz, ljutu papričicu, majčinu dušicu, tucanu papriku i kim; povećajte na srednju temperaturu i pržite povrće oko 4 minuta.
  3. Dodati mlevenu ćuretinu i kuvati 10ak minuta dok ćuretina nije potpuno gotova, braon boje; mešati konstantno i razdvajati veće komade mesa na manje dok nije ravnomerno sitno.
  4. Umešati korijander i dodati so i biber prema ukusu.

Radi odgovarajućeg kombinovanja i lakšeg planiranja vaših zdravih obroka, pogledajte i ostale recepte koji će vam omogućiti da ostanete dosledni zdravoj ishrani.