Zdravi voćni dezerti poput sladoleda

Prizivamo leto ovim idejama za pripremanje ledenih zdravih poslastica, koje će nas osvežiti i zasladiti, a neće nam narušiti trud oko vitke linije. Neverovatno jednostavni, a isto tako ukusni, biće interesantni i deci, a i svakome ko vas poseti tokom vrelog dana ili vrućih letnjih večeri. Do tada, isprobavajte ove recepte uprkos zimi, menjajte ih prema vašem ukusu, ali ostanite u okviru granica zdravih namirnica.

Medeni-ledeni dezert od jogurta i breskvi

Prvi dezert je lak za pravljenje, a zasigurno će vam ulepšati i zasladiti dan. Nema dodatnih masti i šećera, već samo bogat ukus sledećih namirnica:

  • 3 zrele breskve
  • 2 kašike meda
  • 2 i po čaše grčkog jogurta

Breskve oljuštite i iseckajte, pa obradite u blenderu dok ne dobijete smesu nalik pireu. Zatim će vam biti potreban ili jači stepen na blenderu ili jači aparat kako bi sva tri sastojka dooobro izmiksovao i zgusnuo. Zatim prespite u drugu posudu i zamrznite. Tako osvežavajuće,a zdravo! Predlažemo da pri serviranju dodate još seckanog svežeg voća.

Zaleđeno voće na štapiću

Jako jednostavno i primamljivo na oko. Za ovaj recept biće vam potrebno razno voće, sok i kalupi za sladoled, koje možete kupiti u većim marketima i bolje snabdevenim radnjama sa kućnim potrepštinama (jednu od varijanti pogledajte ovde). Možete se snaći i pokušati sa običnim plastičnim čašama i drvenim štapićima. Dobićete nešto poput ovoga na fotografiji.SweetLittlePeanut_FruitPopsicles3

Za 4 kalupa biće vam potrebno:

  • 1/3 šolje seckanog kivija
  • 1/3 šolje seckane lubenice
  • 1/3 šolje seckanih jagoda
  • 1/3 šolje seckanog ananasa
  • sok od ananasa, grožđa ili narandže dovoljno da popunite kalupe

 

Dakle, popunite kalupe pomešanim voćem, dopunite odabranim sokom i postavite samostalne stapiće ili štapiće sa poklopcem, u zavisnosti da li ih dobijate uz kalupe. Štapići bi trebalo lepo da se zaglave među komadićima voća, bez pomeranja. Stavite u zamrzivač na nekoliko sati, a kada budete želeli da izvadite ovo osveženje iz kalupa, držite ih nekoliko sekundi pod mlazom tople vode. Lako, zar ne?

Pročitajte još ideja za ledene, zdrave dezerte poput sladoleda od avokada, sladoleda sa kafom i sladoleda od dve namirnice.