Zdrav umak za voće od tri jednostavna sastojka

Autor:

Ako nastojite da se zdravo hranite, to vuče sa sobom odricanje od rafinisanog šećera. Kada izbacite beli šećer iz upotrebe, vaše čulo ukusa menja svoja merila i hrana koja je jednostavno prirodno slatka, čini vam se slađom nego pre. To je svakako dobra stvar, jer ćete lakše zadovoljiti potrebu za slatkim i uživaćete u zdravijim poslasticama. Ovaj zdrav umak uz, na primer, prelepu, sočnu jabuku zapravo prestavlja slastan dezert. Osim zadovoljenja potrebe za slatkim, grčki jogurt u umaku će vam pružiti i ukusne proteine i masti i doprineti osećaju sitosti. Verujte, vraćaćete se ovom umaku!

U kupovnu korpu ubacite grčki jogurt, puter od kikirikija i med, i spremni ste. Možete ga pripremiti i pre korišćenja i držati u frižideru, što je uvek korisna stavka, jer setite se da je piprema i snabdevenost zdravim opcijama pola posla kada se radi o zdravoj ishrani. Ovaj umak će se dopasti i onima koji ne paze toliko na sastav dezerta, jer je zaista preukusan.

Za 2 porcije će vam biti potrebno:

  • 2/3 šolje običnog grčkog jogurta
  • 2 kašike putera od kikirikija
  • 3 kašike meda

Sve sastojke sjedinite u činiji, pripremite svoje omiljeno voće i bacite se na uživanje. Zdravka voli da doda i cimet ponekad, jer se sjajno slaže uz jabuke, kruške i pomorandže. Zar nije jednostavno, a primamljivo i zdravo? Dopašće se i klincima, kojima će, kao i vama ovo biti sjajna užina ili grickalica.

Autor: Galina Popov

Morate biti registrovani i ulogovani da ostavite komentar Login