Zdrav umak za voće od tri jednostavna sastojka

Ako nastojite da se zdravo hranite, to vuče sa sobom odricanje od rafinisanog šećera. Kada izbacite beli šećer iz upotrebe, vaše čulo ukusa menja svoja merila i hrana koja je jednostavno prirodno slatka, čini vam se slađom nego pre. To je svakako dobra stvar, jer ćete lakše zadovoljiti potrebu za slatkim i uživaćete u zdravijim poslasticama. Ovaj zdrav umak uz, na primer, prelepu, sočnu jabuku zapravo prestavlja slastan dezert. Osim zadovoljenja potrebe za slatkim, grčki jogurt u umaku će vam pružiti i ukusne proteine i masti i doprineti osećaju sitosti. Verujte, vraćaćete se ovom umaku!

U kupovnu korpu ubacite grčki jogurt, puter od kikirikija i med, i spremni ste. Možete ga pripremiti i pre korišćenja i držati u frižideru, što je uvek korisna stavka, jer setite se da je piprema i snabdevenost zdravim opcijama pola posla kada se radi o zdravoj ishrani. Ovaj umak će se dopasti i onima koji ne paze toliko na sastav dezerta, jer je zaista preukusan.

Za 2 porcije će vam biti potrebno:

  • 2/3 šolje običnog grčkog jogurta
  • 2 kašike putera od kikirikija
  • 3 kašike meda

Sve sastojke sjedinite u činiji, pripremite svoje omiljeno voće i bacite se na uživanje. Zdravka voli da doda i cimet ponekad, jer se sjajno slaže uz jabuke, kruške i pomorandže. Zar nije jednostavno, a primamljivo i zdravo? Dopašće se i klincima, kojima će, kao i vama ovo biti sjajna užina ili grickalica.