Med kao lek

Med kao lek čini čuda, spisak lekovitih delovanja je dugačak.

Ukoliko imate višak kilograma ili želite da očistite organizam, med vam može pomoći. Napravite napitak od meda, u čašu mlake vode dodajte malo meda i malo limunovog soka i pijte svakog jutra pre obroka!

Med se preporučuje za svakodnevnu upotrebu jer:

Jača imunitet i olakšava tegobe gripa i prehlade.

Med smanjuje bol i koristi se za izlačenje otrova od uboda insekata.

Usled opekotine, ukoliko se med nanese na opekotinu može sprečiti nastajanje plika i omogućiti zarastanje bez ožiljaka. Setite se meda ukoliko dođe do nepredviđenih situacija.

Med pomaže ukoliko imate problema sa gastritisom, čirom na želudcu, ili ukoliko imate probavnih tegoba, što znači da ima veoma dobar efekat na stomak.

Pomaže u podizanju nivoa gvožđa i sniženju nivoa masnoće u krvi kao i u čišćenju celokupnog organizma.

Pomaže kod mamurluka jer sadrži visok procenat fruktoze koji omogućava telu da obradi alkohol. Kada se mamurni, probajte da rešite problem sa medom.

Sprečava infekcije jer ima antigljivicno, antibakterijsko i antivirusno svojstvo. Ovo dejstvo je veoma važno i ima veliku primenu.

images

Ako imate manjak kilograma med vam može pomoći jer podstiče apetit.

Med je odličan izbor energije jer predstavlja lako varljivu i visokokaloričnu hranu pa je pogodan za sportiste jer povećava snagu i smanjuje zamaranje mišića.

MASKA ZA LICE OD MEDA

Poznato je da se med koristi kao maska za lice usled uklanjanja nečistoća sa kože. Med hrani hrani suvu kožu i može da pomogne u uklanjanju bora, pa je sastavni deo mnogih kozmetičkih proizvoda. Nanesite med na lice i tapkajte prstima po icu. Tako ćete da uklonite mitisere i nahranite kožu. Maska je veoma hranjiva i korisna. Dovoljna vam je samo kašičica meda.

Postoje razne vrste meda. Poznat je bagremov med, livadski, lipov med, šumski, med od lavande, tamni med od kestena. Odaberite svoj ukus i počnite da ga koristite već danas za ono što vam je potrebno.