5 neophodnih stvari za kvalitetan trening

Za bilo kakav trening koji će pozitivno delovati na vaše telo neophodno je znati sledeće:

1. Za kvalitetan trening je neophodan dobar san.

Ako niste naspavani, nećete imati snage za trening. Ako ste odmorni i naspavani dejstvo će biti odlično. Imaćete dovoljno snage da odradite sve vežbe na pravilan način ili da trčite onoliko kilometra koliko ste odredili. Nije važno da li ste u teretani ili u prirodi san je veoma važan za vašu snagu i raspoloženje.

2. Ako ste gladni, preskočite trening.

Kada ste gladni i odete na treninig iscrpećete organizam. Bolje je da odustanete od treninga, nego da mučite sebe. Neće vam prijati fizička aktivnost. Posle treninga ćete imati obilan obrok i smetaće vam količina hrane u stomaku. Prejedanje je veoma lose, kao i izgladnjivanje. Pad large (2)imuniteta je posledica forsiranja na treninzima. Nemojte da se iscrpljujete jer to nema pozitivnih efekata. Trudite se da imate više manjih obroka dnevno. Takođe, neophodno je konstantno hidrirati organizam. Voda je neophodna organizmu. Zbog toga čim otvorite oči, popijte čašu vode. Tokom celog dana pijte vodu, jer kada ste fizički aktivni nephodan je veći unos tečnosti.

3. Za pravilno treniranje potrebna je oprema

Pre svega, patike su najvažniji deo opreme. Bez udobnih patika ne krećite na trening ili trčanje. Često se prave greške large (3)pa se oblače uske i kratke majice, veoma uske trenerke i slično. Tokom treninga neophodno je da budete u prjatnoj odeći, što znači BEZ USKE GARDEROBE. Ako želite da pravilno radite vežbe i aktivirate određenu grupu mišića obucite ono što će vam pomoći da se savijate i  krećete slobodno. Ne zaboravite i flašicu vode.

4. Pojedite bananu odmah posle treninga! 

Odmah posle treninga pojedite bananu. Nahranite svoje mišiće. Nemojte dugo čekati na obrok. Neka vam obrok bude umeren. Voće i povrće je neophodno unositi svakog dana. Vitamin C je važan za očuvanje imuniteta. Banana smuti je dobar izbor, ukoliko nemate bananu kod sebe pa čekate da stignete kući.

5. Fokusirajte svoje misli samo na trening.

Zaboravite probleme i ostavite mobilni telefon u svlačionici. Kada vežbate ili trčite zaboravite na vreme. Ukoliko gledate na sat, vreme neće raditi za vas. Kada radite trbušnjake fokusirajte svoje misli na ono što želite da postignete, kao i kada radite bilo koju drugu vežbu. Ukoliko žurite i brinete o tome kako niste dostigli željenu figuru ili težinu, nikada i nećete. Kada trenirate, vi pre svega trenirate svoju psihu i učite se zdravim navikama. Pravilna ishrana, pravilno držanje tela i veće samopouzdanje je samo deo onoga što dobijate. Kada trošite energiju, ona vam se vraća duplo veća. Koliko puta vam se desilo da posle treninga niste umorni već puni energije? Tako i treba.

large (1)

Spakujte volju zajedno sa patikama!