Vežbe za celo telo – Fokus T25

Šta mi se nudi?

On obećava da će vam biti potrebno samo 25 minuta dnevno! Svako može naći toliko vremena, zar ne? Izgovori `nemam kad` više ne važe. Pri ovom treningu bićete mokri do gole kože nakon 10 minuta,a pašćete sa nogu upravo nakon 25 minuta. Zove se FOCUS T25, kratak je, intenzivan, a rezultati ne izostaju!

Zašto samo 25 minuta?

Sve ovo je proizvod Shaun T-a, fitnes trenera jednog od predvodnika u proboju kraćih, intenzivnih i eksplozivnih treninga kao još jednog produkta sve bržeg života. Ne morate provoditi 2 sata u teretani i izmenjati desetak sprava. Naime, ispostavilo se da ovakvi treninzi imaju više učinka od većine dužih, jer su studije pokazale da u tih prvih 30 minuta možete postići jednako mnogo kao za duplo više vremena. Zar to nije upravo ono što želimo da čujemo?

Kako?

Dakle, 25 minuta vežbi za čitavo telo, bez minuta odmora! Jedna grupa mišića, pa druga, treća i zatim ponovo. Da, naporno je, naročito u početku, u glavi će van odzvanjati ”Ja to ne mogu, stajem!”, ali sama činjenica koliko traje trening, pomoći će vam da smognete snage. Zamislite samo koje zadovoljstvo biste osećali nakon nekoliko treninga i uočavanja prvih rezultata. Najbitnije je ostati FOKUSiran tih 25 minuta! Fokusirani na svaki mišić, svaki pokret, udisaj i izdisaj. U priloženom videu možete pogledati kako to zapravo izgleda:

https://www.youtube.com/watch?v=y5mPEpBT_TQ

Program je napravljen kao set video snimaka, svakog treninga posebno, u kojima Shaun T ,sa još nekoliko vežbača, trenira zajedno sa vama, a u isto vreme dajući instrukcije. Dakle, trenirate kod kuće sa minimalnom opremom. Program je namenjen i muškarcima i ženama! U svaki trening je uključeno i istezanje, koje je naglašeno kao podjednako bitan deo čitavog treninga. Kompletan program je zamišljen tako da traje 3 meseca, pri čemu prolazite kroz Alfa, Beta i Gama fazu, a postoji i program za četvrti mesec, koji je mešavina treninga iz prva tri.

Working-out-at-homePredviđeno je 6 treninga nedeljno, s tim što se 5. dan rade dva treninga. Šesti dan je dan za odmor, a sedmi dan za temeljno istezanje. Važno je napomenuti da u videu svakog treninga postoji jedan vežbač, moderator, koga treba pratiti ukoliko osetite da ne možete vežbu uraditi pravilno poput glavnog trenera, jer bitno je da ne prekidate trening i ne stojite u mestu! Paket sa čitavim programom i rasporedom se kupuje, o čemu više informacija možete naći na zvaničnom sajtu Beachbody kompanije na sledećem linku: http://www.beachbody.com/product/fitness_programs/focus-t25-workout.do

Zapamtite, uvek je pravo vreme da se počne, a posebno je važno ostati fokusiran! Ukoliko vam je potreban bilo kakav dodatni savet, pišite nam.

Comments are closed.