3 koraka do preplanulog tena

Da li je preplanuo ten u modi? Boravkom na suncu može da se dobije prirodna tamna boja kože na prirodan način. Mnogi danas idu u solarijum, pa je veoma važno da se znaju pravila kojih se svakog puta treba pridržavati, bez obzira da li pripremate kožu za prvi odlazak u solarijum ili drugi, treći, peti. Boravak na suncu, pogotovo u solarijumu nije zdrav i ne preporučuje se. Međutim sve više ljudi zaboravlja na štetne posledice po svoju kožu i svoje zdravlje.

PRE NEGO ŠTO IZAĐETE NA SUNCE

Krenite od kupatila. Piling je prva stvar koju morate da uradite. Piling celog tela će pripremiti vaše telo za sunce. Ako volite stare recepte i savete, onda u vašoj kuhinji možete da nađete sve što vam je potrebno. Piling tela će očistiti i osvežiti vašu kožu, tako da ćete napraviti odličnu podlogu za taman ten. Zapamtite da je veliko izlaganje suncu štetno, pa to radite povremeno i na način koji će odgovarati vašoj koži. Upotreba zaštitnog faktora je neophodna pa čak i ako imate prirodno taman ten. Važno je da se kože postepeno navikne na sunce. Piling je prvi korak ka tome.

ČUDESNA ŠARGAREPA

Beta-karoten pomaže pri tamnjenju kože. Kako to podstići? Jedite voće i povrće koje je bogatom beta-karotenom. To su šargarepa, dinja, kruška, spanać, jabuka. Takođe, beta-karoten pomaže stvaranju melanina, koji je glavni za stvaranje vašeg tamnog tena.

TIP KOŽE

Odredite koji ste tip kože i u zavisnosti od toga koristite kreme sa zaštitnim faktorom. Bolje je sprečiti nego lečiti. Čekajte leto, a kada stigne, vodite računa o vašoj koži.

EU_Lichtschutz_HauteigenePhotoprotektion_1_R

Ako izlažete kožu suncu, neophodno je da budete siti, da ne budete žedni, odnosno da je telo hidrirano i da uvek imate pri ruci kremu sa zaštitinim faktorom. Tek nakon par nanošenje kreme, možete da smanjite njenu upotrebu, naravno ako vaš ten to dozvoljava. Nikada se ne izlažite suncu kada je najjače i ne činite to više sati. Za preplanuo ten nije potrebno svakodnevno izlaganje suncu i odlaženje u solarijum. Probajte da to uradite i putem ishrane.

images

Preplanuo ten jeste bio u modi prethodnih godina. Ne želite da vaša koža bude spržena i da imate problema sa kožom? Ukoliko je tako, onda volite računa o izlaganju suncu, vodite računa o vitaminima koje unosite u organizam i pijte dovoljno vode. Ukoliko se sunčate koristite kreme i obavezno radite piling.Taman ten odlazi polako u zaborav, postaje moderna zdrava i svetlija koža koja je prirodna a ne previše tamna i napuderisana. Dame, na posao, posvetite se prirodnom izgledu. Kada  stigne leto, potrebna je veća briga nego inače, pogotovo jer je zima učinila svoje. Potrebno je da oporavite kožu, ali isto tako da je sačuvate od sunca. Prirodno je opet u modi, pa budimo moderni i blago preplanuli.