Saveti za zdrav doručak

Loše se osećate jer se pridržavate strogih dijeta i jelovnika koji za doručak preporučuju nutricionisti? Vreme je za promene koje će prijati vašem stomaku.

Doručak je najvažniji obrok, pa zbog toga se ne preporučuje izlazak iz kuće pre doručka. Ukoliko vam smeta vaš doručak i ne možete da obavljate svoje aktivnosti tokom dana kako treba, morate da otkrijete koje namirnice ne prijaju vašem stomaku.

Ako stalno osećate umor, nedostaju vam vitamini iz voća. Zbog toga pada koncentracija, smanjuje se apetit i boli glava. Dodajte voće u svoj doručak. Postoji problem ako mislite da će jedna jabuka ili jedna banana da reši problem. Već sutra dodajte u ishranu voće koje ima veći broj vitamina i ojačajte imuni sistem. Kivi vam može pomoći u tome. Sigurno vam je poznata i kivi dijeta za čišćenje organizma baš zbog toga jer kivi ima dovoljno vitamina pa može da zameni drugo voće.

Ako ste pod stresom, uključite u doručak žitarice jer vam potreban vitamin B i magnezijum koji regulišu srčani ritam i funkcionisanje nervnog sistema. Počnite da jedete proizvode od integralnih žitarica u kombinaciji sa suvim grožđem, bademom ili nekim drugim koštunjavim voćem. Ovo voće je idealna užina, jer koštunjavo voće obezbeđuje energiju i dovoljan unos vitamina.

Ako se osećate naduveno i ne prijaju vam mlečni proizvodi jer ih images
teško varite, vreme je da učinite nešto po tom pitanju. Ako vam se stomak nadima, možda ne podnosite dobro laktozu. Izbegavajte proizvode od soje, jer se teško vare. Probajte da popijete čašu kozijeg mleka da bi ste saznali kako vaš stomak reaguje na ovo mleko jer sadrži masne kiseline koje olakšavaju varenje.

Slušajte šta vam govori vaš stomak i rešićete problem oko namirnica, a ako nemate nikakvih problema potrudite se da svaki doručak bude raznovrstan i zdrav kako bi vaš imuni sistem bio jak. Zdravka je izabrala za vas 5 najboljih namirnica koje bi trebalo konzumirati za doručak. 

Prijatno!