Maske za lice – napravite sami

Da li trošite mnogo novca na kreme i maske za lice? Da li sve te kreme i maske imaju pozitivan efekat na vašu kožu? Koliko puta ste kupili masku i nije odgovarala vašem tipu kože, pa ste je bacili? Da li kupujete skupe kreme samo zato što mislite da su kvalitetne ili zato što imaju dobru reklamu?

Zaboravite sve kreme i maske i probajte da uz prirodne sastojke napravite masku koja odgovara vašem tipu kože i onome što će prijati vašoj koži. Izaberite masku po svojoj volji i probajte, jer ovi prirodni sastojci ne mogu da vam naškode.

1. Maska za suvu kožu lica.

Potreban vam je kakao u prahu, med i mleko. Ovi sastojci se pomešaju, tako da dobijete određenu gustinu koju možete da nanesete na lice. Maska treba da stoji na licu 10-15 minuta. Nakon toga je isperite mlakom vodom.

2. Maska za masnu kožu lica.

Za pripremu ove maske vam je potrebna glina u prahu. Priprema images (1)se tako što se kašika meda, kašika maslinovog ulja i par kapi limuna pomeša i prelije preko dve kašike gline. Nakon dva sata, glina će da upije vlagu. Tada možete da nanesete masku i ostaviti je da stoji 10 minuta. Posle toga masku skinite mlakom vodom.

3. Maska protiv bora.

Ova maska je veoma jednostavna za pripremu. Oljuštite krompir i izrendajte ga. Stavite ga na lice i držite 15 minuta. Nakon toga, operite lice mlakom vodom. Ova prirodna maska sadrži vitamine B, E i C. Sprečava nastanak bora, ukoliko se praktukuje povremeno.

4. Maska protiv proširenih pora.shutterstock_110296454 (Copy)

Kada očistite proširene pore, nanesite masku od žumanaca. Dobro
umutute žumance i uz pomoć vate stavite na lice. Maska se drži pola sata. Za tih pola sata odmarajte, ne pravite grimase jer žumance treba da zategne vaše lice. Osetićete zatezanje. Nakon pola sata, operite masku mlakom vodom.

5. Maska za čišćenje lica.

Ova maska je veoma jaka i delotvorna. Potrebna vam je samo soda bikarbona. Soda bikarbona ima veliku upotrebu u svakodnevnom životu. Masku za lice ćete napraviti na sledeći način. Dodajte par kapi vode u sodu bikarbonu i nanesite na lice. Ostavite da odstoji 10 minuta. Dobro je utrljate. Nakon 10 minuta operite lice mlakom vodom. Lice će vam biti čisto, masnoće će biti uklonjene. Namažite kremu, bez obzira da li vam je koža lica prirodno suva ili masna, jer nakon ove maske potrebna je krema da nahrani kožu.