Soda bikarbona i njena svakodnevna upotreba

Soda bikarbona se upotrebljava svakodnevno i na više načina. Koristiće vam za negu vašeg tela, za čišćenje kuće i pomoćiće vašem zdravlju. Evo nekoliko načina upotrebe koji će vam biti od koristi.

Soda bikarbona za piling lica

Pomešajte 3 kašike sode i jednu kašiku vode i istrljajte lice kružnim pokretima. Ostavite na licu i posle 10 minuta isperite mlakom vodom. Koža će biti očišćena i mitiseri će nestati ukoliko ponovite par puta.

 Soda bikarbona kao sredstvo za čišćenje

Soda bikarbona je korisna u kuhinji. Može da se koristi za čišćenje. Domaćice tvrde da je efikasna u kombinaciji sa jabukovim sirćetom. Keramičke pločice, zamašćena rerna, zagoreli tiganj, sudopera ili odvod se najbolje čiste pomoću sode bikarbone. Potrebno je samo da pomešate sodu sa mlakom vodom. Koristi se sirće i limun kao dodatak u zavisnosti od toga koliko je prljava površina. Kada je u pitanju odvod, potrebna je šoljica sirćeta i sode bikarbone i posle nekoliko minuta litar vrele vode. Sodom ćete najbolje ošistiti i dezinfikovati dasku za sečenje koja se koristi svakodnevno.

Soda bikarbona kao sredstvo za izbeljivdownload (1)anje zuba

Ako znate recept lako ćete moći da izbelite svoje zube. Pomešajte jednu kašiku hidrogena i istu količinu sode. Dodajte i malo morske soli. Ovu mešavinu stavite na četkicu za zube, ali pošto je jaka ne preporučuje se trljanje. Dovoljno je samo da nanesete na zube i ostavite da odstoji 2 minuta. Nakon toga isprerite usta. Tako će dezinfikovati i usta. Ponavljajte ovo tri dana za redom jednom mesečno, a kada želite da dezinfikujete usta možete to raditi svakodnevno.

Soda bikarbona kao rešenje za problem varenja hrane

Ako imate problema sa varenjem, osećate bol u želucu ili imate gorušicu probajte da rešite problem sa sodom bikarbonom. U čašu mlake vode dodajte kašiku sode i promešajte. Popijte odmah i osetićete olakšanje. Poznata je u narodu kao način za olakšanje kada se pojede velika količina hrane tokom jednog obroka. Zapamtite da je dovoljna samo jedna kašičica.

Soda bikarbona kao zamena za šampon 

Soda se koristi za osvežavanje kose ujutru kada nemate vremena 14342_kosaza pranje. Stavite malo sode na koren kose ali nemojte da preterujete da ne bi kosa izgledala belo. Ostavite par minuta da deluje i upije masnoću pa dobro protrljate kosu. Nakon toga se samo očešljajte. Kada želite dubinsko pranje kose, soda se koristi i tada. Na dlan sipajte šampon koji inače koristite i dodajte kašiku sode. Utrljate kosu kao i obično i opraćete kosu na savršen način. Uklonićete perut, ukoliko budete primenjivali više puta. Dubinsko pranje sodom će osvežiti kožu glave i koren kose.

Soda bikarbona kao zamena za dezodorans i kao upijač neprijatnih mirisa

Poznata je priča o lošim i štetnim sastojcima dezodoransa, pa je soda bikarbona postala popularna alternativa. Pokazala se kao dobar upijač neprijatnih mirisa. Kada se pomeša sa nekoliko kapi mirisnog ulja i doda voda, može da se koristi kao dezodorans. U tom slučaju
potrebno je da se sipa u bočicu koja ima deo za prskanje. Soda je veoma korisna i bez vode i ulja pa pomaže i ukoliko se samo nanese na kožu prstima ili tuferima. Setite se kada vam nestane dezodorans a ne možete da ga kupite istog trenutka ili dana. Rešićete problem, a sodu sigurno imate u vašoj kuhinji. Ako vas muči neprijatan miris downloadkoji dolazi od vaših nogu, jer vam i patike neprijatno mirišu soda bikarbona je rešenje. Dodajte malo sode u vaše patike i protresite ih. Sutradan će neprijatan miris nestati.

Koristite sodu bikarbonu na pametan način, pomozite vašem licu, vašem stomaku ili vašoj kosi a ona će vam pomoći u čišćenju cele kuće.