a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

Zašto voziti biciklu?

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, fizička neaktivnost je drugi zdravstveni rizik u razvijenim zemljama. Ukazuje se na to da je biciklizam veoma pogodna aktivnost јer :

povećava kondiciju,
kardiovaskularno zdravlje,
služi kao sredstvo rehabilitacije nakon povreda,
dobro je za artritis.
Upotreba odgovarajuće zaštitne opreme i poslušnosti pravila na putevima mogu da smanje rizik od ozbiljnih povreda. Najčešći biciklistička povreda je povreda kolena, ali se može sprečiti. Prva stvar je da podesite sedlo i da proverite pedale, onda ne da se precenjujete u ranim fazama vožnje. Ako niste u formi, ne vozite prebrzo, ili na brdovitom terenu, ili predaleko od vaših domova. Zapamtite da morate da se vratite! Mišićna bol je normalna nakon procesa vožnje, ali ako se osećate bol u zglobovima, to su rani znaci povrede.

Za one koji ne vole vežbanje, i očajnički želi da bude spremni, ovo je najbolje rešenje. Zašto? Pre svega, nema potrebe da idete u teretanu i nema plaćanja članarine svakog meseca. Ovo je jedan od načina da vaše noge postanu čvršće. Dakle, šta čekate?