Korpiva kao prirodni lek + recept za šampon

Kao narodni lek kopriva stimuliše rad organa za varenje, pankreasa, smanjuje bolove u želucu, pročišćava krv i jača imunitet. Kopriva je bogata gvožđem, pa se koristi kod anemija izazvanih nedostatkom gvožđa. U narodnoj medicini se koristi kod anemija, malokrvnosti, nedostatka energije i brzog umaranja. Sadrži mnoge vitamine i minerale.

ČAJ OD KOPRIVE

Kašičicu čaja prelijte vrelom vodom, poklopite i sačekajte 5 do 10 minuta pa procedite. Čaj možete da pijete preventivno da ojačate organizam pa ga slobodno konzumirajte jednom dnevno. Kopriva sadrži vitamin C, vitamin K, B2, B5, gvožđe, kalcijum, fosfor, magnezijum. Koren koprive ulazi u sastav čajnih mešavina za lečenje oboljenja prostate kao i upale mokraćnih puteva. Nije lepog ukusa, ali se ne preporučuje šećer jer se ukus ne može promeniti. Sve to možemo da zanemarimo, jer svakako da je veoma zdrav.

ŠAMPON ZA BRZI RAST KOŽE

Ovo je idealno rešenje za koje je potrebno samo nekolik sastojaka i malo vremena. Ovaj šampon vam može pomoći i u borbi protiv peruti i za brži rast kose. Sastojke možete da nabavite u bilo kojoj apoteci.

Sastojci su sledeći:
download
– pola litra blagog bebi šampona ili šampona od koprive
– 1 bočica pantenol rastvora
– 1 bočica AD vitaminskih kapi
– 1 bočica koncentrovanih kapi koprive
Sipajte šampon, kapi i rastvor u jednu bočicu, pa dobro promešajte i operite kosu. Ako vam je dosta skupih šampona, probajte. Ukoliko uzmete u obzir sve pozitivne strane koprive, ovaj šampon vam može pomoći. Prijatnog i osvežavajućeg je mirisa, svideće vam se sigurno.