Maslina – čuva vaše zdravlje
Pročitajte šta vam sve pruža maslina.
Ova biljka je poznata kao lekovita. Crna i zelena maslina nalazi se u svim svetskim kuhinjama kao dodatak ishrani, salati i odličan začin.
Maslinovo ulje je poznato po svojoj ulozi u prevenciji kardiovaskularnih oboljenja. Ukoliko je moguće, zamenite ulje koje koristite maslinovim uljem. Maslinovo ulje pomaže rad jetre i creva, a stomak ga dobro podnosi. Pre obilnog ručka, pojedite nekoliko maslina, ali bez preterivanja jer su kalorične.
Danas u svetu postoji više od 50 vrsta maslinovog drveta koje se uzgaja širom svijeta upravo zbog proizvodnje ulja. Plod masline bogat je belančevinama, vitaminima A, D, K i E, masnim kiselinama.
Maslinka nudi raznovrsne ukuse. Ona čuva zadovoljstva svih godišnjih doba. Poznata je kombinacija sa paradajzom ili paprikom. Jedite ih same ili kao salatu pripremljenu u činiji sa vašim omiljenim sastojcima.
Masline veoma povoljno deluju na organizam. Do sada je poznato da materije koje se nalaze u maslini povoljno deluju na sledeće tegobe i probleme:
- akne
- bolesti krvnih sudova
- bronhitis
- gastritis
- glavobolju
- iscrpljenost i umor
- kandidu
- probleme sa varenjem
- virusnie infekcije
- zatvor
- PMS
- povišeni nivo holesterola
- regulisanje krvnog pritiska
- regulisanje prekomerne težine
- regulisanje varenja
- reumu
- tegobe u menopauzi
- čireve i bubuljice
Kupite krekere, niskomasni sir, čačkalice i masline i napravite sebi ukusnu užinu. Masline možete da kombinujete na mnogo načina. Ako nemate vremena za spremanje salata, pojedite par maslina uz regularni obrok, prijaće vašem stomaku.