Eterična ulja – saveti za korišćenje

Mirisi eteričnih ulja utiču na raspoloženje i emocije, telo i psihu. Eterična ulja se koriste na tri načina: nanošenjem na kožu, gutanjem i udisanjem. Nanošenje na kožu je poznat način koji se koristi prilikom bolesti kože. Na taj način sastojci ulja na najbrži način dospevaju na mesto koje treba da se leči. Gutanje je retko u praksi zato što je potrebno znanje s’ obzirom da bi nepravilna upotreba ulja mogla da dovede do trovanja.

Najsigurniji način je svakako udisanje. Nanese se par kapi na maramicu i ostavi u blizini. Kada je potreban jači efekat, onda se prislanja direktno na nos. Može da se stavi par kapi u vruću vodu i tako udiše. Ovaj način se najčešće koristi zimi tako što se posuda sa vodom stavlja na radijator. Na taj način se miris širi celom prostorijom. Možete i staviti par kapi u ključalu vodu i inhalirati se direktno iznad posude. Ovo je veoma efikasan način udisanja ulja a traje 15 minuta.

Eterično ulje limuna

Ovo ulje poboljšava koncentraciju i umiruje. Deluje antidepresivno i smanjuje osećaj ljutnje i napetosti i pruža osečaj energije. Najviše se koristi tokom zime, jer pomaže i u borbi protiv prehlade.

Eterično ulje lavande

Lavanda je najbolja za borbu protiv stresa. Stres je svakodnevna pojava. Svaki organizam se bori na svoj način protiv stresa, ali i svako telo drugačije reaguje na stresne situacije. Lavanda može da pomogne kada imate glavobolju. Poznato je da se koristi protiv komaraca, kao i to da se koristi prilikom lečenja kože lica. Suva lavanda u kesicama se koristi protiv moljaca, tako što se ostavlja između garderobe.

Eterično ulje jasmina

Ulje jasmina je poznat antidepresiv. Kada ste u depresiji, imate lošThyme oil in a bottle dan, najbolje ćete se opustiti uz ovo eterično ulje.

Eterično ulje ruzmarina

Ruzmarin utiče na povećanje koncentracije i pamćenja. Povoljno
utiče na mišiće celog tela, tako što uklanja bolove usled upalnih procesa. Fenomenalno je za vraćanje energije telu.

Eterična ulja i aromaterapija mogu da pomognu prilikom mnogih tegoba. Aromaterpija je odlična. Ne samo da pomaže kod glavobolje, kožnih bolesti, nesanice, depresije već i u borbi protiv celulita. Lekovita dejstva su sigurna. Naučite da ih koristite i uživaćete u mirisima. Potrebno je samo da odredite koje vam je potrebno, ili u slučaju osvežavanja prostorija odaberete omiljeni miris.