Pastrmka sa pečurkama – posno jelo
Za ovaj ručak potrebno vam je:
- 4 manje pastrmke
- kašičica vegete
- 3 kašičice soka od limuna
- 150 g šampinjona
- 2 celera
- 50 ml belog vina
- malo peršuna
- 2-3 kašičice maslinovog ulja
Priprema se na sledeći način:
Očišćene pastrmke potopite u sok od limuna, a zatim natrljajte ribu vegetom. Na maslinovom ulju propržite ribu sa svake strane. Potrebno je samo 10 minuta da se isprže. Propržite narezan celer i pečurke, pa posolite, polijte vinom i još malo propržite. Tople pastrmke poslužite sa pečurkama, celerom i kuvanim krompirom. Pastrmiku možete da spremate na više načina. Recepti sa pastrmkom su zdravi i posni, tako da možete da izaberete onaj koji vam se najviše sviđa.
Prijatno!