a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

Pastrmka sa pečurkama – posno jelo

Za ovaj ručak potrebno vam je:

  • 4 manje pastrmke
  • kašičica vegete
  • 3 kašičice soka od limuna
  • 150 g šampinjona
  • 2 celera
  • 50 ml belog vina
  • malo peršuna
  • 2-3 kašičice maslinovog ulja

Priprema se na sledeći način:

Očišćene pastrmke potopite u sok od limuna, a zatim natrljajte ribu vegetom. Na maslinovom ulju propržite ribu sa svake strane. Potrebno je samo 10 minuta da se isprže. Propržite narezan celer i pečurke, pa posolite, polijte vinom i još malo propržite. Tople pastrmke poslužite sa pečurkama, celerom i kuvanim krompirom. Pastrmiku možete da spremate na više načina. Recepti sa pastrmkom su zdravi i posni, tako da možete da izaberete onaj koji vam se najviše sviđa.

Prijatno!