Sotirana ćuretina sa paradajzom i korijanderom

Autor:

Još jedan recept iz serije pripremanja obroka unapred. Ovoga puta obrok sadrži i meso i, naravno, povrće, pa se može kombinovati sa pirinčem iz ovog recepta, a može i poslužiti samostalno kao večera. Da pređemo na stvar!

Vreme pripreme sastojaka: 15 minuta; vreme pripreme jela: 15 minuta; broj porcija: 5.

Biće vam potrebno:

  • 1/2 kg mlevenog ćurećeg mesa (3% masti)
  • 1 kašika sitno seckanog belog luka
  • 1 čaša crnog/crvenog iseckanog luka
  • 1/2 čaše paradajza seckanog na kockice
  • 1/4 čaše seckanog lista korijandera
  • 1-2 kašike seckane meksičke ljute papričice (jalapeno pepper)
  • 1/2 kašike malsinovog ulja
  • kašičica tucane paprike
  • 1/2 kašičice kima
  • listići majčine dušice sa 2 grančice
  • so i biber

Priprema:

  1. Zagrejati tiganj na tihoj vatri; dodati ulje i propržiti beli luk dok ne poprimi zlatastu boju, ali nikako da zagori.
  2. Dodati luk, paradajz, ljutu papričicu, majčinu dušicu, tucanu papriku i kim; povećajte na srednju temperaturu i pržite povrće oko 4 minuta.
  3. Dodati mlevenu ćuretinu i kuvati 10ak minuta dok ćuretina nije potpuno gotova, braon boje; mešati konstantno i razdvajati veće komade mesa na manje dok nije ravnomerno sitno.
  4. Umešati korijander i dodati so i biber prema ukusu.

Radi odgovarajućeg kombinovanja i lakšeg planiranja vaših zdravih obroka, pogledajte i ostale recepte koji će vam omogućiti da ostanete dosledni zdravoj ishrani.

 

Autor: Galina Popov

Morate biti registrovani i ulogovani da ostavite komentar Login