a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

Pastrmka na dva načina

Pastrmku je moguće spremati na više načina, potrebno je samo malo kulinarskog umeća i jelo će oduševiti i vas i vaše ukućane ili prijatelje. Evo recepata za spremanje pastrmke.

1. Jedan od načina je prženje pastrmke sa dodatkom sosa.

Potrebno je:

large (3)

  • dve očišćene i sveže pastrmke
  • 150 gr maslina
  • dva čena belog luka
  • čaša belog vina
  • malo peršuna
  • so
  • brašno
  • ulje

Pastrmke je potrebno prvo posliti iznutra i ostaviti da odstoje nekoliko minuta. Pomešajte sitno iseckane masline i peršun i na kraju dodajte vino. Nakon toga pastrmku uvaljajte u brašno i stavite da se prži. Kada se isprži jedna strana, okrenite je na drugu stanu i dodajte sos. Neka se prži par minuta u sosu. Na kraju dodajte sitno iseckan beli luk. Uz pastrmku poslužiti bareni kropmir ili bareno povrće. Ne zaboravite i limun. Limun je poznat dodatak uz ribu.

2. Drugi način je pečenje pastrmke u rerni.

Ovaj način je lakši od prethodnog. Pastrmka peče u rerni i nema jakog mirisa kao tokom prženja.

Potrebno je:large (2)

  • dve očišćene i sveže pastrmke
  • čaša belog vina
  • prezla
  • pola limuna
  • so
  • brašno
  • ulje

 

Pastrmka se dobro posoli i uvalja u prezlu, zatim se poređa u pleh. Belo vina se sipa preko pastrmke i stavi u zagrejanu rernu. Na pola pečenja se sipa sok od limuna u pleh preko pastrmke. Servira se sa krompirom ili barenim povrćem.

Prijatno!