Pastrmka sa pečurkama – posno jelo

Autor:

Za ovaj ručak potrebno vam je:

  • 4 manje pastrmke
  • kašičica vegete
  • 3 kašičice soka od limuna
  • 150 g šampinjona
  • 2 celera
  • 50 ml belog vina
  • malo peršuna
  • 2-3 kašičice maslinovog ulja

Priprema se na sledeći način:

Očišćene pastrmke potopite u sok od limuna, a zatim natrljajte ribu vegetom. Na maslinovom ulju propržite ribu sa svake strane. Potrebno je samo 10 minuta da se isprže. Propržite narezan celer i pečurke, pa posolite, polijte vinom i još malo propržite. Tople pastrmke poslužite sa pečurkama, celerom i kuvanim krompirom. Pastrmiku možete da spremate na više načina. Recepti sa pastrmkom su zdravi i posni, tako da možete da izaberete onaj koji vam se najviše sviđa.

Prijatno!

Autor: Jela Aničić

Morate biti registrovani i ulogovani da ostavite komentar Login