a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

Brokoli kuvan na pari

Brokoli na pari kao dodatak obroku, kao salata, kao zdrava i korisna hrana. Obećavamo da će biti ukusno i lako za pripremu. Ovo je jelo koji vam predlažemo uz integralni pirinač, ćuretinu sa povrćem ili crni pasulj. Zašto brokoli? Sadrži duplo više vitamina C od pomorandže, odličan je antioksidans, bogat je vlaknima i ima preventivnu ulogu kod mnogih bolesti. Jača imunitet i sadrži ogroman broj sastojaka korisnih za naš organizam. Jednostavno, treba često konzumirati brokoli! Hajde da poradimo na tome.

Vreme pripreme sastojaka: 10 minuta; vreme pripreme jela: 4 minuta; broj porcija: 10.

Potrebno je:

  • 900 grama brokolija
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1/2 kašike tucane paprike
  • 1/2 kašike belog luka u prahu
  • so i crni biber
  • voda za parenje
  • Opciono: 1 kašičica susamovog ulja

26602_285

Priprema:

  1. Iseći stabljiku brokolija na štanglice, a brokoli rascepkati na cvetiće.
  2. Voda u šerpi/loncu neka proključa; brokoli stavite u posudu za kuvanje na pari, a tu posudu iznad ključale vode.
  3. Kuvajte brokoli na pari ne više od 4 minuta! Sklonite sa vreline i odmah polijte brokoli hladnom vodom da se ne bi i dalje kuvao.
  4. Ubacite brokoli u posudu sa svim ostalim sastojcima i dodajte so i biber prema ličnom ukusu.

Ovo je bio 4. recept koji vam predlažemo za planiranu pripremu obroka , a svakako ga možete kombinovati kako vi želite, jer brokoli je uvek dobrodošao!