25 trikova u kuhinji koje morate isprobati!

Autor:

Bez obzira na (ne)iskustvo u kuhinji, nikada dosta saveta i sitnih trikova koji će olakšati rad, sačuvati namirnice ili poboljšati samo jelo. Pročitajte ovih 25 kulinarskih trikova i postanite tata-mata u svojoj kuhinji!

  1.  Kada vadite nepoželjno parče ljuske iz belanceta, nakvasite prste.
  2. Ukoliko je jaje sveže, potonuće u čaši vode. Ako je pokvareno, plutaće.
  3. Koncem za zube se mogu seći puter, razne vrste sireva ili rolata.
  4. U praznim bocama kečapa možete držati smesu za palacinke, koju nećete iskoristiti odmah po pravljenju.
  5. Kutijice od Tik- Tak bombonica koristite za začine.
  6. Kolutove limuna i vodu stavite u kalupe za mafine/projice i zaledite da dobijete velike, osvezavajuće i zdrave komade leda.lemon-lime-ice-cubes
  7. Da biste se oslobodili mirirsa belog luka na prstima, trljajte jagodice o nerđajuči ćelik.
  8. Kako biste sprečili vodu da pokipi, položite drvenu varjaču na ivice, naravno, otvorene šerpe/lonca.
  9. Polovinu ljuske jajeta iskoristite da pokupite deliće ljuske koji su upali u belance/smesu/jelo.
  10. Drščicu banane obavijte providnom folijom kako banana ne bi prezrela.
  11. Da biste uklonili suvišnu masnoću iz supe/čorbe, ubacite komadić leda, masnoća će postati uočljivija i lakše ćete je ukloniti kašikom.
  12. Stavite nož pod mlaz vrele vode kako biste zatim isekli savršene parčiće torte.
  13. Poprskajte limun na isečeni avokado kako ne bi potamneo.
  14. Ribu pecite na kolutovima limuna kako bi upila aromu, a u isto vreme se neće zalepiti za posudu.
  15. Napravite dimljenu ribu na vašem grilu tako što ćete je peći u foliji sa piljevinom/malim komadima drveta. Probušite nekoliko rupica na foliji.
  16. hearteggmoldKoristite kalupe za kolače ili čak i kolutove paprike kako biste u njima ispržili jaja i dobili vaš klasičan obrok u zanimljivom obliku.
  17. Ukoliko niste raspoloženi za prskanje i cvrčanje masti u tiganju, hrskavu slaninicu pripremite u tosteru.
  18. Pirinčane integralne pahuljice stavite u secka/blender kako biste dobili prezle bez glutena.
  19. Ostatke vina zaledite u kalupima za led kako biste ih mogli kasnije iskoristiti u jelima.
  20. Stavite vlažan ubrus ispod daske za seckanje kako se ne bi pomerala i klizila.
  21. Izrendajte zaledjen/tvrd puter i tako ga pomešajte sa ostalim sastojcima za testo, jer će se tako brzo i ravnomerno pomešati.
  22. Stavite limun ili limetu na 15ak sekundi u mikrotalasnu da biste dobili više soka iz njih kada ih iscedite.
  23. Koštice iz trešnji vadite spajalicom za papir!
  24. Komadiće omiljenog keksa zaledite zajedno sa mlekom u kalupima za led, a kasnije ih dodajte u svoju ledenu kafu.
  25. Dok seckate luk, držite parče hleba u zubima, jer bi hleb trebalo da upije aromu luka zbog koje nam suze oči.

Da, možda neke stavke zvuče neverovatno, smešno ili besmisleno, ali sve ovo je isprobano i dalo je rezultate. Iznenadite mamu, partnera ili decu nekim od ovih trikova u kombinaciji sa dobrim receptima i definitivno će vam dati titulu šefa kuhinje!

Autor: Galina Popov

2 komentara

  1. Pingback: Kiflice sa sirom gotove za 30 minuta – Zdravka.rs

  2. Pingback: Testenine-pravilan način spremanja i recept – Zdravka.rs

Morate biti registrovani i ulogovani da ostavite komentar Login